Здравей Есен :)

Здравей Есен :)

Есента дойде по-осезаема от всякога. След краткия намек за наближаващата Зима, вече спокойно можем да се насладим на пъстрите цветове, топлите обеди и слънцето, което се опитва да се усмихне на всички ни през гъстите облаци, мъгла и мрачно настроение.

Как посрещаме Есента? Някои я посрещат с песен, някои се впускат в приключение, други пък започват подготовката за Зимата, а някои с чаша вино. Как я посрещаш ти? Това е въпрос, който ме завладя тази сутрин. Хората сме различни, това е факт, но едно от основните неща, които ни отличава е нашето Как!

Докато седя в поредното сутрешно задръстване и гледам жужащите, суетящи се хора по пътя си дадох сметка, че в живота си имаме много есени и всяка една от тях е уникална, така както е уникална и тази, така както е уникален всеки от нас. Замислих се за всички обещания, планове и утрешни дни, които са начало на нещо, което е важно за мен, което е винаги на една крачка, на една мисъл, на един дъх разстояние, но винаги някъде там – в бъдещето. Забързани в ежедневието времето сякаш не стига, а всъщност ни се иска да направим толкова неща.

И ето го пак този въпрос – как посрещаш Есента? Тази Есен. С мисъл за бъдещето? С чаша кафе? Или с нервно потропване по волана пред теб чудейки се дали да не натиснеш клаксона?

Аз ли? Реших да споделя мислите си като малък есенен подарък. Реших и да преместя бъдещето от някъде там с една крачка по-близо до мен и да изживея тази Есен. Моята Есен. Цветна, пъстра, жива и деликатна.

И я посрещнах с усмивка…

Коментирай