Ако искаш…

Ако искаш…

Лятото гори и прегаря, а есента е почти тук. Поредната година, която е започнала с много мечти, надежди и обещания най-вече към себе си, за това какво бихме и ще направим по-различно тази година, какво ще променим за да бъдем щастливи. Успяхме ли? Това е въпросът, който ми изниква и сякаш тихо се смее на мой гръб.

Дали тази година ще бъде поредната година на голи обещания и клетви или ще бъде първата от поредица щастливи години за напред? Всеки може да отговори на тези въпроси според съвестта си и да предприеме или не действия в желаната посока. Стига да иска.

Това всъщност е разковничето в целия план – да искаш. Истински. Ти. Да бъде твоето желание, твоето обещание за щастие. Това е.

Не е важно да е понеделник, Нова година или рожденият ти ден, за да започнеш. Започни сега. Отиди и направи нещо, което не си правил, а ти се иска. Нещо щуро, нещо твое, нещо обикновено или не. И така продължи. Да искаш и да правиш нещата защото искаш, а не защото трябва.

Въобще забрави думичката трябва, изтрий я от речника си и премини на друга по-силна думичка – Искам. Разбира се стига да искаш 🙂 и живей щастливо – така, както искаш 🙂

Или просто изчакай следващия понеделник, или Нова година или рожден ден…

 

Коментирай